2007. július 31., kedd

Páratlan hét szombat? Túúúra!

Tudod: negyedikén tízkor indulás a szentendrei városháza elől. Az útvonal most: Paprét (zöld mező) , Visegrád (vár, büfé), Szigetcsúcs (Duna), és vissza. Jöhet mindenki, sőt, jöjjön is.
Két hét múlva: Visegrád, Nagymaros, Sziget a terv.
Gyere, és hozz másokat is, mert bringázással és jófejekkel is érdemes időt tölteni, hát még egyszerre a kettővel.
A részletes leírást megtalálod e bejegyzés első hozzászólásában- klikk

Bringával a hídra


ha a Balaton közelében lennél, vagy a szombati tekerés után más kerós programra vágynál, menj délután a Kőröshegyi völgyhídra. Csak fél napig a kétlábúaké és a kétkerekűeké: lesz verseny, fotózás, sör-virsli, koncertek. részletek: http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070719/bringaval-volgyhidon-nyilt-nap-koroshegyi-volgyhidon

2007. július 20., péntek

A szombati terv változott

Meghajoltunk az időjárás előtt, mert kipróbáltuk, milyen negyven fokban pörgetni a pedált, és melegünk lett. A tervezett hosszú túra helyett csak a szigetre tekerünk ki, és a pócsmegyeri tóban hűsölünk. Dinnyeevés, árnyékkeresés elképzelhető, fényvédő faktort, fejfedőt, fürdőszettet mindenki hozzon magával. Az indulási időpont és hely nem változott: tíz, Városháza.
Ja, és arról is volt szó, hogy pár helyi döntéshozót meg bicikliztetünk, de mint kiderült, ez nem olyan egyszerű mint gondoltuk, majd talán egyszer.

Az új bringaút nincs is!


Az úgy kezdődött, hogy egy hozzászóló a blogon elmesélte, hogy izélgették azért, mert használta az új (casino-tól városhatárig tartó) bicikliutat. Mondtuk neki, hogy ez biztos tévedés, de rákérdezünk.
Hát nem az, megtudtuk, hogy az út műszaki átadása megtörtént, de a forgalomba helyezésre még várni kell. Méghozzá legalább szeptemberig, mire leesik az első hó, talán használhatjuk is. Érdekes nem? Főleg annak fényében, hogy az utat a polgi állítólag átadta. Ezt nem tudjuk megerősíteni, közülünk senki nem volt ott, de a város hivatalos oldalán, ahonnan a csatolt kép is való (egy csomó szabálysértővel), április végi időpont szerepel.
A valódi átadásig tehát még várni kell, bizony komolyan kell venni a feldrótozott, elfordult behajtani tilos táblát, meg az út szélén álló, kézzel pingált munkaterület feliratot, mert aki az útra hajt (nincsenek kevesen) a VSZ Rt-vel húz ujjat.
Pár kérdés, kérés az illetékesek felé: tekintsék felnőttnek a bringásokat, ne hívják munkaterületnek azt, ahol nem zajlik munka, írják ki, hogy még nem sikerült forgalomba helyezni az utat, türelmet kérnek. Addig nem lehet a város sem büszke az útra, amíg kiderülhet, hogy nem alkalmas a közlekedésre.
De azt el sem tudjuk képzelni, hogy úgy sikerült elkölteni 300m Ft magyar és uniós pályázati pénzt, hogy az eredmény nem felel meg valamilyen szabályozásnak.
Ezért aztán tessék pörögni picit, kérjük azt az utat minél hamarabb, irgumburgum.

2007. július 16., hétfő

Szombaton túra


Ezen a szombaton (07.21.) Dömörkapu- Visegrád- Nagymaros- Vác- Dunakeszi-Szentendre az útvonal. Két hét múlva Sikáros- Visegrád- Szigetcsúcs- Szentendre. Most helyi döntéshozókat is hívunk, a következő alkalommal főzőcske lesz az extra. A részleteket a hozzászólások közé teszem, olvass, gyere, terjeszd.

2007. július 9., hétfő

Ez is megvolt

mármint a hétvégi túra. Nincs képem, nincs élményem, de állítólag jó volt. Én sajnos mással voltam elfoglalva, ide csak a tanulság kerüljön: figyelmesen tekerjetek, és viseljetek bukót, ha lehet.

2007. július 4., szerda

Eltelt két hét, megint túra!




Jegyezd meg, terjeszd el, és főleg: gyere:

Kedves természet és kerékpárbarát!

Tekerj velünk július 7-én, szombaton is. A túlpartra megyünk


Szombaton tíz órakor indulunk a szentendrei városháza elől, irány a Szentendrei sziget, a túlpart, az Északi összekötő híd, és vissza. A túra szokás szerint ingyenes, nem megterhelő (sík út végig), várunk rá mindenkit nagymamától unokáig. Azokat is, akiknek nincs saját bringája, ők kipróbálhatják magukat a mi kétkerekűink nyergében.

Program:

Gyülekezés 9 30-kor, indulás 10 00-kor a szentendrei Városháza elől. Egy óra tájt nagyobb pihenőt tartunk, egy gyors főzés is elképzelhető, 16 óra körül érünk Szentendrére. A túra rossz idő esetén sem marad el.

Amit hozz magaddal:

Megfelelő állapotú bringa, ha van. Szendvics, banán, csoki, üdítő, és időjárásnak megfelelő öltözet. Sapkát és naptejet hozz, reméljük sokat süt a nap, de esőkabát akkor is legyen nálad, ha sehol nincs felhő.

Kerékpáros sisak viselése ajánlott.

Költségek:

A program ingyenes, de a komphasználatért fizetni kell, az esetleges kerékpárkölcsönzés jelképes 500ft-ba kerül, amihez hivatalos iratot és lakcímkártyát kérünk. Gépparkunkban hegyibringák, trekking bike-ok és tandemek találhatóak.


Jelentkezni a velocen@paradicsomklub.hu e-mail címen, ill. a 06/20/972 8384 telefonszámon lehet, aki kölcsönözni szeretne, az feltétlenül jelezze szándékát, mert kerékpárjaink száma véges.