2007. július 20., péntek

Az új bringaút nincs is!


Az úgy kezdődött, hogy egy hozzászóló a blogon elmesélte, hogy izélgették azért, mert használta az új (casino-tól városhatárig tartó) bicikliutat. Mondtuk neki, hogy ez biztos tévedés, de rákérdezünk.
Hát nem az, megtudtuk, hogy az út műszaki átadása megtörtént, de a forgalomba helyezésre még várni kell. Méghozzá legalább szeptemberig, mire leesik az első hó, talán használhatjuk is. Érdekes nem? Főleg annak fényében, hogy az utat a polgi állítólag átadta. Ezt nem tudjuk megerősíteni, közülünk senki nem volt ott, de a város hivatalos oldalán, ahonnan a csatolt kép is való (egy csomó szabálysértővel), április végi időpont szerepel.
A valódi átadásig tehát még várni kell, bizony komolyan kell venni a feldrótozott, elfordult behajtani tilos táblát, meg az út szélén álló, kézzel pingált munkaterület feliratot, mert aki az útra hajt (nincsenek kevesen) a VSZ Rt-vel húz ujjat.
Pár kérdés, kérés az illetékesek felé: tekintsék felnőttnek a bringásokat, ne hívják munkaterületnek azt, ahol nem zajlik munka, írják ki, hogy még nem sikerült forgalomba helyezni az utat, türelmet kérnek. Addig nem lehet a város sem büszke az útra, amíg kiderülhet, hogy nem alkalmas a közlekedésre.
De azt el sem tudjuk képzelni, hogy úgy sikerült elkölteni 300m Ft magyar és uniós pályázati pénzt, hogy az eredmény nem felel meg valamilyen szabályozásnak.
Ezért aztán tessék pörögni picit, kérjük azt az utat minél hamarabb, irgumburgum.

Nincsenek megjegyzések: